Marjulistel ja seenelistel tuleb kaitseväe harjutusaladel olla ettevaatlik

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Vältimaks inimeste juhuslikku sattumist harjutusvälja ohualale väljaõppe ajal, on selle piirid tähistatud valge-punase- või kollase-punasetriibuliste postidega. Igal postil on väike must nool, mis näitab, kuhu poole postist jääb harjutusväli.
Vältimaks inimeste juhuslikku sattumist harjutusvälja ohualale väljaõppe ajal, on selle piirid tähistatud valge-punase- või kollase-punasetriibuliste postidega. Igal postil on väike must nool, mis näitab, kuhu poole postist jääb harjutusväli. Foto: RKIK pildipank

Riigi kaitseinvesteeringute keskus tuletab marjulistele ja seenelistele meelde, et turvalisuse huvides tuleb kaitseväe väljaõppealadel järgida kehtivaid ohutusnõudeid ja liikumispiiranguid. Üks neist aladest jääb Saarde valda Kikeperra.

Kaitsevägi ja Kaitseliit korraldavad harjutusväljadel väljaõpet aasta ringi. Ka suvel ja sügisel, mil inimesed lähevad metsa nii seeni-marju korjama kui matkama ja loodusesse vaba aega veetma, võivad seal samal ajal kehtida õppest tingitud liikumispiirangud. Kui väljaõpet ei toimu, on harjutusväljadel liikuda lubatud. 

Vältimaks elanike juhuslikku sattumist ohualale väljaõppe ajal, on harjutusvälja piirid tähistatud valge-punase- või kollase-punasetriibuliste postidega. Igal postil on väike must nool, mis näitab, kuhu poole postist jääb harjutusvälja ala. Osale piiripostidele on lisatud silt, et tegemist on harjutusväljaga, samuti on kirjas vastava väljaõppeala kontakttelefon. Eraldi võib näha hoiatusmärke üksuse treeninguala kirjega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles