Kurgja veskisillalt avaneb peagi taas maaliline vaade

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
“Augusti lõpust saame jalakäijad Kurgjal jälle üle veskisilla lubada,” ütleb Taivo Esula, kes on SA Eesti Maaelumuuseumide põllumajanduse ja haldusosakonna juhataja.
“Augusti lõpust saame jalakäijad Kurgjal jälle üle veskisilla lubada,” ütleb Taivo Esula, kes on SA Eesti Maaelumuuseumide põllumajanduse ja haldusosakonna juhataja. Foto: Urmas Luik

Poolteise nädala pärast avaneb kõndijale taas maaliline vaade Kurgja talumuuseumile, kui ta tuleb üle Pärnu jõe mööda vast remonditud veskisilda.

Juulis alanud tööde järg on just nii kaugel, et SA Eesti Maaelumuuseumide põllumajanduse ja haldusosakonna juhataja Taivo Esula väitel tõstetakse praegu puudu olev 20 meetri pikkune sillaosa peagi paika ja augusti lõpust avatakse üle selle taas liiklus jalakäijatele.

Sama kinnitab peatöövõtja, Vändra firma OÜ Veberg juhataja Veiko Ringenberg, kelle sõnade kohaselt on silla kandekonstruktsioonid valmis ja need tõstetakse veel sel nädalal peale. Järgneb montaaž ja laudise panemine ning paari mehe töö lõpeb lõikuskuuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles