Pärnu rajab linna gaasitankla

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maagaasi tankla.
Maagaasi tankla. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Pärnu linnavalitsus esitas volikogule eelnõu, millega antakse Eesti Gaasile maagaasitankla rajamiseks kinnistu. Pärnu linn saab viis CO₂ kvoodiraha eest ostetavat bussi ja gaasitankla rajamine linna on hädavajalik.

Pärnu abilinnapea Romek Kosenkranius ütles ERRi raadiouudistele, et vastavalt lepingule majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumiga saab linn viis gaasibussi, aga võimalik on, et veel kolm hübriidbussi. Hankelepingute sõlmimine on ministeeriumil kavandatud juunisse ja kui kõik läheb kavakohaselt, peaks saama bussid kasutusele võtta 2013. aasta teises kvartalis. Selleks ajaks peab Pärnusse olema rajatud maagaasi tankla.

"Eesti Gaas tuli oma ettepanekuga, et nad on valmis bussidele gaasitankla rajama. Seal saavad hiljem ka gaasiautod vajadusel tankida. Ja linn pakkus ühe võimaliku variandina välja, et gaasitankla võiks rajada Loode-Pärnu tööstuskülla, mis on meil juba tükk aega tagasi tööstus- ja äriettevõtete jaoks planeeritud," rääkis ta.

Kosenkraniuse sõnul oleks Eesti Gaas esimene, kes 250 hektari suuruses Loode-Pärnu tööstuskülas kinnistu saab. Kuna seal puudub igasugune taristu, mingil määral on säilinud vaid teedevõrk, antakse maa firmale tasuta.

Eesti Gaas ei ole huvitatud kinnistu omandamisest, vaid taotleb tasuta hoonestusõigust 25 aastaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles