Päästjad sõidutasid muulil hätta jäänud välismaalast ja muukisid lahti koduukse

Pärnu Postimees
Copy
Päästjad said väljakutse Pärnu Tammsaare puiesteele, kus lukustatud ukse taga oli liikumisvõimetu inimene. 
Päästjad said väljakutse Pärnu Tammsaare puiesteele, kus lukustatud ukse taga oli liikumisvõimetu inimene. Foto: Madis Sinivee

Pärnu päästekomando käis eile kahel väljakutsel aitamas kukkumise tagajärjel tervisemurega kimpus inimesi.

Kell 12.30 sai häirekeskus teate, et Pärnus muulil kukkunud inimene on vigastanud jalga ega saa omal jalal käia. Kohale jõudnud Pärnu päästjad lahastasid kannatanu jala, tõstsid patsiendi paati ja transportisid ta veeskamiskohas oodanud kiirabiautoni.

Pärnu haiglas vaadati 49aastane soomlasest patsient üle. Luumurdu jalal ei tuvastatud ja haiglaravi ta ei vajanud.

Kell 18.32 kutsuti päästjad Pärnusse Tammsaare puisteele, kus vanainimene oli oma korteris kukkunud, aga helistaja ei pääsenud hättasattunut abistama. Päästjad avasid lammutusriistade abil eaka koduukse ja edasi tegeles kannatanuga kiirabi.

Halvemal juhul ootab kannatanu abi tunde, enne kui keegi naabritest või möödujatest appihüüdeid kuuleb.

Andra Väärtmaa, päästeameti kommunikatsioonijuht

Päästjad käivad sageli väljakutsetel, kus üksi elav eakas on kodus kukkudes viga saanud ega suuda enam ise püsti saada ega liikuda.

Aasta algusest on päästjad Pärnumaal abistanud selliseid elanikke 65 korral. Väljakutsete hulka pole arvestatud juhtumeid, kus inimene on kokku kukkunud. Abivajajatest 46 olid 65aastased ja vanemad. Peale nende pole 11 kannatanu vanus päästeametile teada.

“Halvemal juhul ootab kannatanu abi tunde, enne kui keegi naabritest või möödujatest appihüüdeid kuuleb või mõni lähedane hädasolijast teada saab,” tõdes päästeameti kommunikatsioonijuht Andra Väärtmaa.

Eakate ja liikumisraskustega inimeste kodud tuleb kohandada nii, et vältida raskete tagajärgedega kukkumisi. “Abi ja nõu saab küsida linna sotsiaalabiosakonna töötajatelt,” täpsustas päästeameti kõneisik.

Kukkumis- või terviserikke riskiga inimene peaks koduski telefoni endaga kaasas kandma, et vajadusel abi kutsuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles