Video ja galerii Minizoos tuli ilmale kuus pisikest kaimanit

Copy

Pärnu minizoo omanikku Peeter Põldsamit pani hommikul inkubaatori juures kulmu kergitama, sest augusti lõpus sinna pandud kaimanimunad oli hakanud piiksuma.

Täna hommikul majja jõudes inkubaatorist konna krooksumist meenutavat häält kuuldes oli selge, et aeg on küps ja kaimanitited tahavad 85päevase inkubatsiooniperioodi järel siia ilma tulla.

Põldsami jutu järgi oli hommikune vaatepilt talle paras üllatus, sest kaimanite haudeaeg vältab kuni 118 päeva. “Nii vara ma seda küll ei oodanud,” tunnistas ta.

Kui looduses aitab kaimanimamma oma võsukestel küllaltki kõva munakoore hambaga ettevaatlikult näkitsedes katki teha, siis minizoos tuli kaimanibeebidedele ämmaemandaks olla Põldsamil.

Omanik jutustas, et tegi munadesse pinsettidega tillukese augu ja sealt pistsid nina välja kaimanihakatised, kellest esimesed mõne aja pärast sealt välja litsusid. Viimased jäid endale sobivat momenti ootama.

Augusti lõpul inkubaatorisse sooja pandud 20 munast koorus täna kuus kaimanipoega. 14 munast asja ei saanud. “Need olid mädad,” märkis Põldsam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles