Pildid ⟩ Toidupank: Ainult päästetud toidust abivajajatele ei piisa

Copy
Toidupanga kampaaniaga on liitunud valik Rimi, Prisma, Selveri, Coopi, Maksimarketi, Konsumi, Lidli ja Maxima toidupoode kõikjalt Eestist.
Toidupanga kampaaniaga on liitunud valik Rimi, Prisma, Selveri, Coopi, Maksimarketi, Konsumi, Lidli ja Maxima toidupoode kõikjalt Eestist. Foto: Urmas Luik

Toidupank varub täna ja homme toimuvatel kogumispäevadel 77 poes üle Eesti kauasäilivat toitu. Pärnu Maxima kaupluses oli kampaania esimeste tundidega juba seeme kogutud, kuid suurem töö ootab poodides vabatahtlikke alles ees.

Maximas olnud toidupanga vahetusevanem Ingrid Teder tõdes, et inimesed on kampaaniasse suhtunud hästi ja väga palju nurinat pole kuulda olnud. Paari tunni jooksul oli enim annetatud makarone ja pudrumaterjali. Rohkem oleks vaja näiteks purgitoitu ja konserve ning magusat.

Vabatahtlik Maris Kaiva rääkis, et inimesed annavad hea meelega. On neidki, kes ütlevad annetuskärust möödudes, et on mõnes teises kaupluses juba oma annetuse teinud või teinud hoopis ülekande.

Maximas olnud toidupanga vahetusevanem Ingrid Teder tõdes, et inimesed on kampaaniasse suhtunud hästi ja väga palju nurinat pole kuulda olnud.
Maximas olnud toidupanga vahetusevanem Ingrid Teder tõdes, et inimesed on kampaaniasse suhtunud hästi ja väga palju nurinat pole kuulda olnud. Foto: Urmas Luik

“Toidupanga abivajajate arv on sel aastal jõudnud keskmiselt 20 000 inimeseni nädalas, kellest ligemale 8000 moodustavad lapsed. Abivajajate tõusu põhjusi on palju: inflatsioon, kõrgenenud energiahinnad, Ukraina sõjapõgenike lisandumine, suhtelise vaesuse kasv,” rääkis Toidupanga tegevjuht Piet Boerefijn. 

Boerefijni sõnutsi on toidupanka tänavu võrreldes mullusega jõudnud rohkem toitu. Seda peamiselt kauplustest päästetud toidu arvelt. “Eesmärk on päästetud toidule lisada kvaliteetseid kauasäilivaid tooteid, et toidupakk oleks mitmekesisem ja toitvam. Nendest aga on toidupankadel kõige suurem puudus,” täpsustas Boerefijn.

Nii ongi praeguse kampaania eesmärk koguda pika säilivusajaga toitu, mis lisaks päästetud toidule mitmekesisust.

Tänavu toimuvad toidupanga kogumispäevad teist korda, aprilli alguses toimunud kampaania raames annetati kokku üle 40 000 kilogrammi toitu.

Rohkem oodatakse purgitoite ja magusat.
Rohkem oodatakse purgitoite ja magusat. Foto: Urmas Luik

“Kutsume kauplusekülastajaid üles lisama oma ostukorvi annetamiseks kas või mõne toote, mis võiks jõulude eel puudustkannatavate inimeste toidulauale tervislikku ja meeldivat lisa pakkuda,” ärgitas Boerefijn.

Ettevõtmisega on liitunud valik Rimi, Prisma, Selveri, Coopi, Maksimarketi, Konsumi, Lidli ja Maxima toidupoode kõikjalt Eestist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles