Jahimeeste eestvõttel rajatakse mitu uut ulukireflektoritega teelõiku

Pärnu Postimees
Copy
Ulukireflektor moodustab sõiduki tulede valgusvihust valgusseina ja annab loomadele märku, et teed ei tohi ületada.
Ulukireflektor moodustab sõiduki tulede valgusvihust valgusseina ja annab loomadele märku, et teed ei tohi ületada. Foto: Marko Saarm

Jahimeeste seltsi projekt “Ulukid teel” üha laineb ja tänavu valmib Pärnumaal mitu uut reflektoritega piiratud maanteelõiku.

Jahimeeste seltsi algatusel ja If Kindlustuse toel on teoks saamas uus ulukireflektorite mõju-uuring. Kuigi senine uuring kestab tänavu aasta lõpuni, said osalised senistest headest tulemustest innustust. Kõigele krooniks andis If Kindlustus oma rohelise tule otsusele lisarahastada reflektoritega piiratud maanteelõikude rajamist, teatas Eesti jahimeeste selts oma kodulehel.

“Selline otsus sündis teadmisest, et on hulk maanteelõike, kus kohalikele jahimeestele on täpselt teada suurulukite ja sõidukite vahel toimunud kokkupõrgete kohad, nende arv ja hukkunud ulukite liigid,” selgitas projektijuht Urmas Salmu.

Siin kandis valmivad uued reflektoritega piiratud maanteelõigud kolmes kohas Sindi ja Tori vahel ning Pärnu–Rakvere maantee esimesel kümnel kilomeetril.

Eestis rajatakse kokku 11 uut reflektoritega piiratud maanteelõiku. Jaanuari jooksul piiratakse reflektoritega kõik planeeritud maanteelõigud, mida saab kokku 13,1 kilomeetri ulatuses.

“Läinud aastal lõppes Eesti maanteedel vähemalt 4500 metskitse ja 195 põdra elu, mida on küll vähem kui 2021. aastal, kuid saame seda arvu kindlasti veel vähendada, olenemata sõidukite arvukuse kasvust või transiitliikluse tihenemisest teatud osal maanteedest,” ütles Salmu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles