Taliujumise MM algas teravate elamustega Austria mägedes

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Artur Tikkerbär võitis Sloveenias Bledi järvel toimunud taliujumise MMil kuus kuldmedalit.
Artur Tikkerbär võitis Sloveenias Bledi järvel toimunud taliujumise MMil kuus kuldmedalit. Foto: Erakogu

Pärnu ujumistreeneri Artur Tikkerbäri auhinnakapp särab Sloveenia väikelinnas Bledis toimunud taliujumise maailmameistrivõistluste järel eredamalt kui nädal tagasi: seni kuuelt taliujumise MMilt 11 aastaga võidetud rohkem kui 20 medaliga kollektsioon täienes kuue kullaga ja nüüd on pärnakal kõige kirkamaid auhindu juba 19.

“Teiste medalite arvu ma peast öelda ei oskagi,” lausus pärast pikka autoreisi juba järgmisel hommikul Raja ujulas tööpostil olnud Tikkerbär.

60–64aastaste eaklassis võistelnud pärnakas oli maalilisele Bledi järvele rajatud basseinis kõige kiirem 25 meetri liblikujumises, 25, 50 ja 100 meetri vabaltujumises ning aitas Eesti-Läti koondisel teenida 251+ vanuseklassis (nelja võistkonna liikme vanus) võidu 4x25 meetri rinnuli- ja vabaltujumises.

Ehkki Tikkerbär saavutas oma vanusegrupis ülikindlad võidud, edestades konkurente “kalendriga”, ei läinud ta enda sõnutsi ükski kord vette teadmisega, et kuldmedali võitmiseks tuleb rada vaid läbi ujuda.

“Seda võistluste ajal küll ei mõtle, et miski lihtsalt tuleb,” ütles ta. “Võistlen alati iseendaga ja katsun noorematele, kellega koos basseinis olen, konkurentsi pakkuda.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles