Vikerraadio kutsub e-etteütluse võistlusel osalema

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vikerraadio vahendusel saab emakeelepäeval e-etteütlust kirjutada.
Vikerraadio vahendusel saab emakeelepäeval e-etteütlust kirjutada. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Emakeelepäeval kutsub Vikerraadio saade “Huvitaja” kõiki kuulajaid juba viiendat korda osalema e-etteütluse võistlusel. Selgi aastal koostavad teksti eksperdid, kes annavad enne võistlust näpunäiteid, millele võiks tähelepanu pöörata, ja kommenteerivad tulemusi raadioeetris.

14. märtsil kell 10.30 kõlab raadioeetris etteütluse tekst, mis tuleb kirjutada Vikerraadio koduleheküljel etteütluse aknasse. Võitja on kõige kiiremini korrektse teksti saatnud kuulaja. Kõik osalejad kirjutavad sama teksti, kuid võitjad selguvad kategooriates eraldi: õpilased; täiskasvanud; filoloogid ja emakeeleõpetajad; muu emakeelega inimesed.
 
Etteütlusi saab saata kuni kella 11ni. Kell 12.15 algavas „Uudis+” saates kuulutavad Eesti Keele Instituudi peakeelekorraldaja-vanemteadur Peeter Päll ja ajalehe Postimees keeletoimetaja-korrektor Maris Jõks välja võitjad.

Möödunud aastal jõudis Vikerraadio toimetusse rekordiliselt 1070 etteütlust.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles