Konkurssidel laulavad mudilased ja seeniorid

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raeküla Vanakooli keskus.
Raeküla Vanakooli keskus. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu Raeküla Vanakooli keskus korraldab juba viiendat aastat järjest Pärnumaa eelkooliealiste mudilaste lauluvõistlust „Lauluaias“. Tulemas on ka üleriigiline seenioride laulukonkurss, mis sel aastal toimub kuuendat korda.

Raeküla seltsi arendusspetsialist Piia Karro märkis, et eelmistel aastatel on laste laulukonkursil osalenud kokku üle 350 mudilase kogu Pärnumaalt.

“Meil on hea meel tõdeda, et kaks aastat tagasi konkursi uuendusena sissetoodud ansamblite võistulaulmine on osalejate hulgas väga populaarne ja võimaldab osaleda neilgi laulusõpradel, kes üksinda laulda väheke pelgavad,” mainis Karro.

Analoogselt eelmise aastaga korraldatakse tänavusedki eelvoorud hajutatult: eraldi nädalalõppudel ansamblitele ja solistidele.

Mudilasansamblite eelvoor on 13., kahe- kuni nelja- ja seitsmeaastaste solistide eelvoor 20. aprillil, viie-kuueaastased solistid laulavad võistu 21. aprillil ja lõppkontsert on 1. mail.

“Seeniorlaulust” võivad osa võtta kõik asjaarmastajad-isetegevuslikud laulusolistid alates 50. eluaastast.

Esimesest voorust edasipääsejad otsustatakse aprilli alguses helisalvestiste põhjal. Välja valitakse kuni 20 solisti, kes pääsevad konkursi teise vooru, mis on 21. aprillil Pärnus Tervise kultuurikeskuses.

2007. aastal korraldas rahvakultuuriselts Kirmas Ülle Jaegeri vedamisel esimest korda lauluvõistluse “Seeniorlaul 2007”, mis toimus kohaliku tähtsusega üritusena Tervises.

Harrastajatest laulusolistidele mõeldud võistlus äratas laialdast tähelepanu. Sellest lähtuvalt korraldas Kirmas analoogsed üleriigilised konkursid aastatel 2008, 2009, 2010 ja 2011.

Tänavust seenioride lauluvõistlust korraldab MTÜ Rand.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles