Kirglikud kalamehed maksid haugipüügihooaja stardipaugule lõivu lühikese ööunega, aga ei pidanud seda kahetsema

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Erkki Mäeväli tõmbas haugipüügihooaja avapäeval merest välja 87sentimeetrise ja 5,3kilose havipuraka, kes pärast mõõtmist kaalumist vette tagasi läks.
Erkki Mäeväli tõmbas haugipüügihooaja avapäeval merest välja 87sentimeetrise ja 5,3kilose havipuraka, kes pärast mõõtmist kaalumist vette tagasi läks. Foto: Erakogu

Maikuu esimest päeva oodanud kalamehed kevadpüha esimesel ööl endale pikka und ei lubanud ja asusid püügikeelu alt vabanenud haugide jahile juba enne kukke ja koitu.

Pärnus tegutseva Kalatakso omanik Taavi Holter läks koos sõpradega Tõstamaa kandis merele juba kella 4 ajal.

Takkajärgi targana võinuks Holteri sõnutsi alustada landiloopimist kõvasti hiljem, sest hommikupoolikul jahedaga oli kala suu lukus ja võtma hakkas ta alles kella 11 paiku.

“Jahedaga ei taha haug süüa. Vesi peaks olema 15–16 kraadi, et ta korralikult võtma hakkaks,” seletas Holter.

Esimese päeva saagi üle Holteri jutu järgi nuriseda ei saa ja keegi paadisolijatest kalata ei jäänud. “Väga suurt haugi seekord ei saanud, peamiselt olid nad paarikilosed,” ütles Holter.

Merel kella 6.30 paiku haugipüügihooajale avapaugu andnud kalapüügientusiasti Erkki Mäeväli paatkonnal ei läinud sobiva püügikoha leidmisega kaua ja esimeste paati vinnatud uimelistega oli püüdjatel põhjust rahul olla. Sõpruskonna alusesse rändasid üksteise järgi 83sentimeetrine, 78sentimeetrine ja Mäevälil endal 87sentimeetrine ja 5,3kilone havipurakas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles