Väike Metsküla kool liigub sulgemise suunas: kool ei saanud kohtult teistkordsel küsimisel samuti õiguskaitset (2)

Sirle Matt
, reporter
Copy
Tänavu 26. mail haridusminister Kristina Kallase külastuse ajal seisis Metsküla algkoolis tahvlil selline kiri.
Tänavu 26. mail haridusminister Kristina Kallase külastuse ajal seisis Metsküla algkoolis tahvlil selline kiri. Foto: Urmas Luik

Kohtul tuli välja selgitada, kas tegemist on uutel asjaoludel esitatud esialgse õiguskaitse taotlusega, nagu leidsid Metsküla kooli lapsevanemad, või sisuliselt korduva taotlusega. Kohus leidis, et sisuliselt on tegu korduva taotlusega ning uusi asjaolusid ei esine.

Metsküla kooli lapsevanemad tõid välja, et pärast ringkonnakohtu 28. juuni määrust, mis võttis koolilt esialgu määratud õiguskaitse, on lapsevanemad erakordselt keerulises olukorras, kuna kooli tegevus lõpeb juba 31. augustil ehk vähem kui kahe kuu pärast.

Halduskohus selgitas, et olukorras, kus ringkonnakohus on pidanud õiguskaitse abinõu kohaldamist ebavajalikuks, puudub halduskohtul võimalus seda samal ettekäändel uuesti kohaldada. Kohus nõustus Lääneranna vallavalitsusega, et kaebuse esitanud lapsevanemad pidid oma tegevuses arvestama nii sellega, et kohtud ei kohalda esialgset õiguskaitset, kui ka sellega, et esimese astme kohtu rakendatud esialgne õiguskaitse tühistatakse.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles