Kaart Tuulepargid tikuvad Soomaa rahvuspargi külje alla (3)

Copy
Sookurepoegade lennuoskus tuleb ajapikku, seni on tuugenid neile suur oht.
Sookurepoegade lennuoskus tuleb ajapikku, seni on tuugenid neile suur oht. Foto: Ivar Ojaste

Põhja-Pärnumaa valla maadel on töös 16 tuulepargi arendust. Neist tosin on eriplaneeringualad, millest viis omakorda Soomaa rahvuspargi külje all. See teeb muret kohalikele elanikele ja linnu-uurijatele, kelle arvates pole tuuleparkide mõju kohalikule loodusele piisavalt uuritud. Kaansoo elanike aktiivgrupp koostas sel nädalal petitsiooni, et teemale laiemat tähelepanu juhtida.

Soomaa rahvuspargi põhjapiiril Navesti ja Pärnu jõe vahelisse rohealasse soovivad energiaparkide arendajad Sunly ja Utilitas 290 meetri kõrgusi tuugeneid püsti panna kokku 34. Kohalikke elanikke ja linnu-uurijaid nörritab tuuleparkide eriplaneeringutes arendajate kirjapandu, et tuulikute ebasoodne mõju Soomaa loodusalale on välistatud ja Natura ala asjakohane hindamine pole seal vajalik.

“Oleme vastu, et eriplaneering kehtestataks praegu esimese etapi alusel ning määrataks lõplikud tuulikualad kiirendatud korras, jättes ära eriplaneeringu teise etapi koos põhjalike uuringutega,” seisis kodukandi tuleviku pärast muretsevate inimeste koostatud avalduses. Petitsioonis sooviti tuulikualade arvu vähendamist rahvuspargi naabruses.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles