Eurorahaga korrastatakse Kergu ja Kaisma prügila

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurorahade kaasabil korrastatud Rääma prügila Pärnus.
Eurorahade kaasabil korrastatud Rääma prügila Pärnus. Foto: Ants Liigus

Keskkonnainvesteeringute keskus (KIK) toetas Euroopa Liidu ühtekuuluvusfondi avatud taotlusvoorus Vändra vallavalitsust 153 000 euroga Kergu ja Kaisma prügila korrastamiseks.

Kokku toetati üle Eesti viie suletud ja nõuetele mittevastava tavajäätmeprügila korrastamist ligi 2,32 miljoni euroga.

Suurima toetuse sai Kudjape prügila korrastamiseks Saaremaa Prügila OÜ summas 1,77 miljonit eurot. Toetust sai veel Abja vallavalitsus summas 0,398 miljonit eurot Viraku ja Mäekse prügila korrastamiseks.

Toetuse abil likvideeritakse Kergu ja Mäekse prügila. Teised toetust saanud nõuetele mittevastavad tavajäätmeprügilad korrastatakse: jäätmed koondatakse korrapärasesse kuhja, nõlvadele antakse vajalik kalle, rajatakse prügilagaasi kogumise kiht, vettpidav kiht sademevee imbumise vältimiseks prügikehandisse ning kattepinnase kiht haljastuse rajamiseks.

Toetust saanud prügilad on ühed viimased riigi 2008–2013 jäätmekavas loetletud nõuetele mittevastavatest tavajäätmeprügilatest, mis peavad olema korrastatud 16. juuliks 2013.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles