Pärnu tahab loobuda neljast sõpruslinnast ja mõtleb koostööle Jaapanis ja Hiinas (4)

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu linnapea Romek Kosenkranius, Pärnu linnavoli­kogu esimees Andres Metsoja, abilinnapea Rainer Aavik ja Lääne-Eesti arenduskeskuse investorkonsultant Sulev Alajõe käisid viis aastat tagasi Qingdaos nädalasel visiidil, et arutada koostöövõimalusi kahe linna vahel. 
Pärnu linnapea Romek Kosenkranius, Pärnu linnavoli­kogu esimees Andres Metsoja, abilinnapea Rainer Aavik ja Lääne-Eesti arenduskeskuse investorkonsultant Sulev Alajõe käisid viis aastat tagasi Qingdaos nädalasel visiidil, et arutada koostöövõimalusi kahe linna vahel. Foto: Pärnu Postimees

Soiku jäänud suhtluse tõttu soovib Pärnu lõpetada ametlikud sõprussuhted nelja Skandinaavia sõpruslinnaga, arutuse all on ametlike suhete loomine partneritega Jaapanist ja Hiinast.

Plaanide kohaselt kavatseb Pärnu linnavalitsus lõpetada sõpruslepingu Helsingøriga Taanist, Graniga Norrast ning Rootsist Södertäljega ja Hallstahammariga, millega pole aastaid läbikäimist olnud.

Nende linnadega pole Pärnul juba ammu ühist tegemist või kontakte olnud. Ei ole käinud keegi nendest linnadest Pärnus ega suvepealinlased sattunud sinna kanti. Isegi jõulukaarti või uusaastatervitust pole sealt poolt Pärnu linnavalitsuse postkasti potsatanud.

Helsingøris, millega on Pärnul sõprusleping 1989. aastast, käisid viimati 2009. aastal toonane Pärnu abilinnapea Jane Mets ja arenguosakonna juhataja Piret Sai. Enne seda käis Pärnu delegatsioon kirjandusklassikasse kuuluva “Hamleti” tegevuspaigas 2003. aastal, et kahe linna vahelisi sidemeid uuendada, kuid asja sellest ei saanud ja edasi pole kahe linna vahel ühtki tegevust toimunud.

Södertäljega, millega sõlmiti leping 1999. aastal, oli Pärnul viimati kokkupuude kümme aastat tagasi, kui siin käis külas Rootsi linna meer. Audru vallaga sõprussidemeid omava Hallstahammari kommuuni esindajatel oli viimane läbikäimine aasta varem. Ka 1992. aastast Pärnu sõpruslinnaks saanud Norra Graniga pole juba aastaid ametlikku suhtlust olnud.

Pärnu linnavalitsuse avalike suhete teenistuse juhataja Anu Juurma-Saksa sõnutsi soovib Pärnu linn lõpetada ametlikud sõprussuhted seetõttu, et aja jooksul on muutunud suhtlemise sagedus ja ka formaat. “Just formaat,” rõhutas Juurma-Saks.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles