Pildid Läänerannas laamendanud karupere sai jagu kogu mesilast

Merle Rallmann
, ajakirjanik
Copy
Mesitarud kisuti sõna otseses mõttes pilbasteks.
Mesitarud kisuti sõna otseses mõttes pilbasteks. Foto: Erakogu

Laupäeval Paadremale suvekoju läinud pere leidis oma õunaaiast eest lammutatud ja laiali veetud mesipuud. Viiest tarust, mis asusid elumaja lähedal, ei olnud midagi järel. Tarude tükke leiti 800 meetri raadiusest. "Meeletud rajad olid eri kohtades sisse joostud, mesilased ju tulevad kallale, igal pool oli püherdamise jälgi," rääkis lõhutud mesila omanik.

Mesinik on kindel, et rüüstamas käis emakaru koos kolme pojaga laupäeva varastel hommikutundidel kella ühe ja nelja vahel. "Siin on talud üksteisest kilomeetrite kaugusel. Meist edasi on veel vaid kaks talu ja viimasel on kaamera väravas. Karud jäid sinna kaamerasse," on ta jõudnud välja uurida. "Neid on enne nähtud kohalike jahimeeste kaameras ka."

Igal nädalavahetusel maal käiv pere mäletab, et viimati oli kõik korras. Nagu tavaks saanud, läks Kristo esimese asjana vaatama, kas tarud on püsti. "Hiljuti oli sügistorm ühe taru pikali lükanud, sellepärast ikka vaatan mesilasse. Nägin kohe, et kõik on laiali. Hüüdsin naisele, et meil on karu käinud," meenutas Kristo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles