Päästjate argipäev: vingugaasioht Pärnus, põleng Libatses

Pärnu Postimees
Copy
Päästjad tuulutasid eluruume ja materdasid tuld.
Päästjad tuulutasid eluruume ja materdasid tuld. Foto: Mailiis Ollino

Häirekeskusesse teatati eile õhtul kahest päästesündmusest. Päästjate sekkumist vajati Tammiste korteris ja Libatse ettevõttes. 

Kell 19.15 said päästjad väljakutse Pärnusse Jaama tänavale, kus ühes kortereist oli vingugaasiandur häiret andnud. Kuna kedagi  kodus ei olnud, läksid päästjad redeliga läbi akna vaatama ja tulekahju tundemärke ei tuvastanud. Peagi jõudis koju korteriomanik, kes avas ukse. Toas oli varem köetud ahju ja siibri liiga varase sulgemise tõttu oli tuba vingugaasi täis valgunud, mis omakorda käivitas anduri. Päästjad tuulutasid ruumid ja nõustasid koduomanikku tuleohutuse teemadel.

Kell 22.31 kiirustasid päästjad Põhja-Pärnumaa valda Libatse külla, kus kohalikus tööstusettevõttes oli süttinud katelt ümbritsev isolatsioonimaterjal.

Selles ettevõttes on põlenguid ette tulnud varemgi. 2021. aasta veebruaris ja mais süttis samas puidutehases kuivatusahi. “Tegemist ongi üsna ohtliku tootmisprotsessiga, kus töödeldakse puitu süttimispiiri lähedal ja iga pisemgi kõrvalekalle võibki põhjustada materjali süttimise,” selgitas  Lääne päästekeskuse kommunikatsioonijuht Maris Moorits.

Väljakutsele reageerisid Pärnu, Pärnu-Jaagupi, Järvakandi ja Märjamaa kutselised ja Are vabatahtlikud päästjad. Tule levimise ohtu ei olnud. Päästjad eemaldasid isolatsiooni ja kustutasid põlengu kella 23.55ks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles