PILDID Ulatusliku veerikke põhjustas peatorustiku leke

Copy
Selles kohas hakkas toru lekkima.
Selles kohas hakkas toru lekkima. Foto: Urmas Luik

Pärnus Mai elurajoonis jäid pühapäeval 16 paiku kodud veeavarii tõttu veeta ja tänav oli vett täis. Veidi pärast 18 enamikus kodudes veeühendus taastus, aga Mai 18 kortermaja oli veel esmaspäeva pärastlõunalgi veeta. Kella 13.30 ajal oli lootust, et kraanidest hakkab paari tunni jooksul taas vett tulema.


AS Pärnu Vee tehnilise teeninduse juht Roman Vaba selgitas, et suure toru muhv lekkis, mistõttu tuli vesi kinni panna. Kella 13.30 paiku, kui Pärnu Postimees Vabaga ühendust võttis, oli Pärnu Vee töötajatel koht juba ette valmistatud, torust katkine lõik välja saetud ja nad hakkasid seda peagi uuega asendama. "Ootavad, kuni kuivaks läheb, ja siis vahetavad ära," avaldas Vaba.

Selle ala inimestele pole see töö keeruline. "Ega need toruremondid ole kunagi rasked, juurdepääsemine ja asukoha leidmine on teinekord raske," selgitas Vaba. "Kui sa lekke asukoha üles leiad, on lihtne: kaevad lahti ja paned katkisele kohale paiga peale või vahetad toru välja."

Mai 18 elanikele, kes olid lekkele järgnenud päeval endiselt veeta, toodi maja juurde veepaak.
Mai 18 elanikele, kes olid lekkele järgnenud päeval endiselt veeta, toodi maja juurde veepaak. Foto: Urmas Luik

Vaba mainis, et leke on peatorustikus, mistõttu mõjutab see paljusid tarbijaid. Kuna leke polnud nii suur, et vett lausa lahmaks, keerati pühapäeval kella 21.30 paiku vesi natukeseks lahti, et inimesed saaksid vett varuda. Esmaspäeva hommikul vedas Pärnu Vesi Mai 18 juurde veepaagi.


Kuna vesi tungis lekkekohast maapinnale, oli pühapäeva õhtul Mai tänaval pikal lõigul ohtralt vett. Lekkis külmaveetoru, kus vesi on viis-kuus kraadi. See auras, kuna õhutemperatuur oli veel madalam.

Vesi oli valgunud mõlemale poole teed bussipeatuste taskutesse. Kõige keerulisem oli jalakäijatel ülekäigurajale pääseda, sest selle otstesse oli tekkinud vee- ja lumesupp.

Kortermaja parklast sai lekke järel liuväli.
Kortermaja parklast sai lekke järel liuväli. Foto: Urmas Luik

Enamik Mai rajooni elanikke sai vee tagasi paari tunniga: veesurve taastati 18.15 ajal. Mai 18 elanikele lubati, et veeühendus taastub alles hommikuks, kuna selle maja puhul tuli ette võtta suuremad tööd. Nagu mainitud, oli esmaspäeval kella 13.30 ajal lootust, et avariist saadakse lõplikult võitu 15.30ks.

Pühapäeva õhtul asusid tööle teehooldajad, et hommikuks tänav väga libe ei oleks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles