Hiliskevadine lumi lõi postikullerid rivist välja

Annika Auväärt
, ajakirjanik
Copy
Suvepealinnas hakkas lumiseks kiskuma juba eile pärastlõunal.
Suvepealinnas hakkas lumiseks kiskuma juba eile pärastlõunal. Foto: Mailiis Ollino

Lumesadu on muutnud teeolud taas talviseks, muutes keeruliseks liiklemise eelkõige neil, kes talverehvid juba tallele on pannud. Näiteks lõi täna hommikuks maha sadanud lumi rivist välja suverehvidega sõitvad postikullerid.

Omniva ärinime all toimetava Eesti Posti meediasuhete juht Reelika Lepp andis täna hommikul teada, et talviste ilmaolude tõttu on raskendatud posti- ja pakikullerite töö ning kandes esineb tõrkeid. “Suurem osa meie autopargist sõidab juba suverehvidega, mis muudab ootamatult tekkinud talvistes ilmaoludes liikumise keeruliseks ja ohtlikuks. Toimetame kõik saadetised oma klientideni esimesel võimalusel, kuid peame mõtlema ka kullerite ohutusele ja heaolule,” ütles Unt ja palus klientidelt mõistvat suhtumist.

Pärastlõunaks olid kõik pakid Pärnumaal siiski sihtkohta jõudnud. Varahommikuse lehekandega probleeme ei esinenud, lehed kanti laiali autodega, millel talverehvid all.  

Olud erinevad Lepa sõnutsi piirkonniti: leidub kohti, kus lund pea polegi, ja paiku, kus lumi põlvini ja postitöötaja auto põhjapidi lumme kinni jäänud. 

Täna hommikul tehtud pilt Lääneranna vallast.
Täna hommikul tehtud pilt Lääneranna vallast. Foto: Ahto Veensalu

Olude erinevust ilmestab hästi täna hommikul lugejalt Pärnu Postimehe meilikasti potsatanud pildid Lääneranna vallast, kus maas paarikümne sentimeetri paksune lumevaip. Samal ajal kattis Pärnu kesklinnas maad õhuke lumekirme. 

Bussiliiklust pole hiliskevadine lumi Pärnumaa ühistranspordikeskuse vanemlogistiku Avo Rahu kinnitusel häirinud. Bussid ei olnud kehvade teeolude tõttu hilinenud, vähemalt ennelõunase seisuga. “Oleme ju talvemaa poisid ja tüdrukud, teame, et jüripäev võib veel karm päev olla,” märkis Rahu.

Ilmateate kohaselt püsivad talvised olud kogu selle nädala.
Ilmateate kohaselt püsivad talvised olud kogu selle nädala. Foto: Mailiis Ollino

Ilmateate kohaselt püsivad talvised olud kogu selle nädala ja libeduse oht teedel on väga suur. Transpordiamet on palunud vältida suverehvidega sõitmist. Liiklusõnnetuste kohta polnud politseile õnneks Pärnumaalt vähemalt pärastlõunase seisuga teateid tulnud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles