Aasta loomale peetakse fotojahti

Pärnu Postimees
Copy
Tänavune aasta loom saarmas.
Tänavune aasta loom saarmas. Foto: Sven Zacek

Särghauale kogunes ligikaudu 50 loodusfotograafi, et jäädvustada piirkonnale omast loodust, looma- ja linnuliike. Vereta jahi fotovõistluse tänavune jahiloom on saarmas.

Vereta jahti 27. korda korraldav zooloog Tiit Hunt ütles, et Pärnu jõe kallastel leidub saarmale sobivaid elupaiku üsna rohkesti. “Kuigi saarmas on ettevaatlik ning pigem öise eluviisiga, ei tähenda see, et ta vahel päikese käes ei peesitaks. Saarmas on lustakas ja mänguhimuline ning loodetavasti jagub neil trikke ka fotograafidele.”

Saarmas on tänavune Eesti aasta loom. Siseveekogude ümbruses ja mereranniku lähistel elav imetaja annab tunnistust keskkonna heast ökoloogilisest seisundist, tema kadumine aga elukeskkonna halvenemisest.

Kaitsealuse liigi arvukus Eestis on olnud aastakümneid madal: 300 isendit. Kuid viimastel aastatel on populatsioon kasvanud ja saarmaid peaks siin olema 2000 ringis. 

Pühapäeva lõunani kestva võistluse osalejad saavad Pärnu jõe kallastel, ümbritsevates metsades ja Soomaa rahvuspargis jäädvustada kõike huvitavat, mis neile kaamerasilma ette jääb. Kuigi jahitakse saarmast, võidab võistluse ikkagi parim loodusfoto, mille valib žürii. Seda juhtub harva, et jahilooma foto toob ka võistluse parima tiitli.

Eelmisel aastal Tallinnas Vabaduse väljakul üles seatud fotonäitus rändas hiljem mööda Eestit. Väljapanekut saab siiani uudistada Tallinna loomaaias.

Vereta jaht sarnaneb pärisjahiga, kuid relvadeks on fotokaamerad, laskemoonaks mälukaardid ning jahisaagiks hulgaliselt looma- ja looduspilte. Ei ühtki pauku, ainult vaiksed kaameraklõpsud. Vereta jahi eesmärk on iseloomustada piltide kaudu piirkonna maastikke ja selle asukaid.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles