Pärnakad said võimaluse tikkida end kõrbesse

Copy
Uus-Sauga kodu psüühilise erivajadusega elanikud koos töötajate ja külalistega nautisid tikkimist väga.
Uus-Sauga kodu psüühilise erivajadusega elanikud koos töötajate ja külalistega nautisid tikkimist väga. Foto: AS Hoolekandeteenused

AS Hoolekandeteenuste Uus-Sauga kodu suvealguse kontserdil  võisid kõik huvilised teha oma ainulaadse “aeglase piste”.

“Aeglane piste” on Eesti kunstiakadeemia ringdisaini tudengite ja V2gi koostööna sündiv projekt, mille raames nii Eestis kui ka näiteks Soomes, Aafrikas ja Ameerikas rändavad ringi suured linad, millele oodatakse inimesi tikkima. Kõik linad saavad installatsioonis kokku augustis USAs Nevada kõrbes rahvusvahelisel kunstisündmusel Burning Man, kuhu pääses “Aeglane pistegi”.

Algatuse eesmärk on juhtida tähelepanu kiirustamisele, mis paneb tegema halbu valikuid nii iseenda kui looduse suhtes. Tikkimine võimaldab korraks aja maha võtta ning oma mõtted ja tunded linale kanda – täpselt niimoodi, mis parajasti õige tundub, meelepärases värvis ja kujus, ilma võimaluseta eksida. Nii lina kui tikkimislõngad on päästetud materjal.

Üks lina on usaldatud ka Hoolekandeteenustele ja sihtasutusele Hea Hoog, mis omakorda kutsuvad kõiki, ka algajaid huvilisi tikkima.

“Pärnu Uus-Sauga kodu psüühilise erivajadusega elanikud koos töötajate ja nii lähemate kui kaugemate külalistega Raplast ja  Vana-Vigalast nautisid tikkimist väga – uhke tunne on saata oma tikand Eestit esindama teisele poole maakera,” võttis perepäeva kokku kodu tiimijuht Liis Nikkarev.

Vihmast hoolimata pani suvepeolised oma pilli järgi tantsima Rivo Rehe.
Vihmast hoolimata pani suvepeolised oma pilli järgi tantsima Rivo Rehe. Foto: AS Hoolekandeteenused

Vihmast hoolimata pani suvepeolised oma pilli järgi tantsima Rivo Rehe, samuti võis tutvuda Hea Hooga, mis pakub tööd psüühilise erivajadusega inimestele. Huvilised said ekskursioonil teada sedagi, kui tegusat ja tavalist elu elavad psüühilise erivajadusega inimesed väikestes hubastes kortermajades, mis asuvad kogukondades.

Tagasi üles