Pärnu saab endale vabakonna maja

Annika Auväärt
, ajakirjanik
Copy
MTÜ Depressioonivaba Eesti esindajad Agnes Sirg (vasakul) ja Elis Kajo alustavad depressioonis ja ärevushäiretega inimestele mõeldud tugirühmadega käesoleva aasta teises pooles. 
MTÜ Depressioonivaba Eesti esindajad Agnes Sirg (vasakul) ja Elis Kajo alustavad depressioonis ja ärevushäiretega inimestele mõeldud tugirühmadega käesoleva aasta teises pooles. Foto: Ketlin Hamburg

Mittetulundusühing Depressioonivaba Eesti vuntsib Pärnus üles kunagise sotsiaalkindlustusameti (SKA) maja ja plaanib sinna ühise katuse alla koondada mitu sotsiaalala, vaimse tervise, kultuuri ja huvikaitse valdkonna ühendust.

2022. aasta juulini asus Lai 14 SKA teenindussaal. Pärast ameti välja kolimist jäi maja tühjaks, Pärnu linnavõim lootis hoone riigi toel Ukraina sõjapõgenike pikaajaliseks majutamiseks kohandada, kuid ei saanud loodetud raha. Aasta alguses korraldati rentniku leidmiseks valikpakkumine.

Valituks ostus MTÜ Depressioonivaba Eesti, mille kasutusse annab linn Lai 14 hoone kolmeks aastaks. “Teemad nagu vaimse tervise toetamine, humanitaar- ja kogukondlik koostöö ning integratsioon on praegu väga aktuaalsed. On tervitatav idee, et nimetatud tegevusvaldkondade ühingud koonduvad ühe mütsi alla,” avaldas Pärnu linna sotsiaalvaldkonna abilinnapea Riido Villup.

Vabakonna maja eestvedajatel Agnes Sirgil ja Elis Kajol on plaanis pakkuda tulevastele üürilistele paindlikke tingimusi, et väiksed organisatsioonid, millel raha vähe, saaksid keskenduda oma põhitegevusele ja seeläbi edendada kogukonna heaolu.

Tagasi üles