Minizoo loomad harjuvad oma uue koduga

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Et kolijad oma kätest-jalgadest ilma ei jääks, tuli neil terraariumi suurimal isendil, Niiluse krokodilli silmad ja suu kolimise ajaks kinni siduda. Loom on sellest teguviisist ja oma uuest asukohast siiani häiritud ega ole päevi ivagi kihva alla võtnud.
Et kolijad oma kätest-jalgadest ilma ei jääks, tuli neil terraariumi suurimal isendil, Niiluse krokodilli silmad ja suu kolimise ajaks kinni siduda. Loom on sellest teguviisist ja oma uuest asukohast siiani häiritud ega ole päevi ivagi kihva alla võtnud. Foto: Ants Liigus

Eesti ainsa terraariumi minizoo aeg ahtal keldripinnal Pärnus on lõplikult möödanik, sest eksootiline loomapere on kolinud uutesse, endisest kaks korda avaramatesse ruumidesse Akadeemia 7.

Oma uue koduga on rahul nii pisemad kui suuremad loomad, ehkki nii mõnigi neist, näiteks minizoo kuulsaim asukas 13aastane Niiluse krokodill, tahab muutunud olude ja ruumika korteriga harjumiseks pisut enam aega kui teised.

“Närvid olid tal kolimisest täitsa läbi,” meenutab minizoo omanik Peeter Põldsam kogu Pärnus tuntud krokodilli üleelamisi.

Viieruutmeetrisest basseinist 26ruutmeetrisse minek oli paras šokk, kuid krokodill näib iga päevaga aina enam kodunevat.

Soovida jätab söögiisu, mis verejanulisel kiskjal ümberasumise järel pea olematuks kahanenud. Ent kui närvid ja apetiit jälle korras, saab ta rahva ees veidi esinedagi.

“Inimesed on ikka tahtnud näha, kuidas ta sööb,” pajatab Põldsam. “Siiamaani oli seda kitsastes tingimustes väga raske näidata. Nüüd on väga mõnus: saab ise krokodilli avarasse korterisse minna ja eest ära joosta, kui ta kallale tuleb.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles