Päästekeskus alustas Pärnu ööklubide suhtes väärteomenetluse

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjate õppus põlema läinud ööklubis. Foto on illustreeriv.
Päästjate õppus põlema läinud ööklubis. Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Eile hilisõhtul Pärnu ööklubisid kontrollimas käinud Lääne päästekeskuse tuleohutuskontrolli- ja menetlusbüroo töötajad ja politseinikud avastasid, et ööklubis olid tagavaraväljapääsud suletud.

Päästeameti Lääne päästekeskus koostöös Lääne prefektuuri ametnikega külastas eile ette teatamata kolme Pärnu ööklubi, Miraget, Bravot ning sel aastal avatud klubi Buss. Kui tavapärane ööklubide tuleohutuskontroll toimub päevasel ajal ja hoones külastajaid ei viibi, siis seekord oli eesmärgiks kontrollida ohutusnõuete täitmist klubide tavapärasel lahtioleku ajal.

Bravos selgus, et kahe tagavaraväljapääsu ette oli seatud rohkelt takistusi näiteks lavatehnika, kõlarite ning õlletünnide näol, kuid samas suunasid nende väljapääsude poole evakuatsioonivalgustid. Kuna varuväljapääsud peavad olema vabad, algatati klubipidaja suhtes väärteomenetlus.

Ööklubis Mirage oli üks varuväljapääsudest avatav vaid võtme või kiibiga, sellisel juhul peaks tulekahju korral inimesed ootama, millal võtmeomanik uksed avab, kaotades aega. Ööklubi pidajate suhtes algatati haldusmenetlus, mille käigus antakse omanikule aega puuduste kõrvaldamiseks.

Klubi Buss asub ainsana külastatud ööklubidest keldris ning selle tagavaraväljapääs oli avatav võtmega, samuti puudus seal evakuatsioonivalgustus. Evakuatsioonitee oli takistatud erineva joogitaara ning põlevmaterjaliga. Lisaks klubile on see väljapääs evakuatsiooniteena kasutatav majas viibivatele teistele inimestele, mis ohustab tulekahju korral ka nende turvalisust. Klubi buss omanike suhtes algatati väärteomenetlus.

Lääne päästekeskuse juhi asetäitja tuleohutusjärelvalve alal Indrek Laanepõld ütles, et tagavaraväljapääsud on ülimalt olulised tulekahju puhkemise või mõne muu õnnetuse korral, kui klubist peab välja saama lühikese aja jooksul palju inimesi. „Kui need on suletud, panevad klubipidajad oma kliendid sellega ohtu,“ selgitas Laanepõld.

Lääne päästekeskus korraldab ööklubidesse etteteatamatuid kontrollreide pisteliselt 1996. aastast. Reidide eesmärk on välja selgitada, kas tuleohutusnõudeid täidetakse ka sel ajal, kui klubid on külastajaid täis ning kuidas on tagatud klubitajate väljapääs ruumidest õnnetuse korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles