Pärnus toimub ettevõtetele teabepäev kemikaaliohutusest

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Detsembris oli keemiaõnnetus Pärnus Mai Selveris, kus valgus maha 10-15 liitrit keemilist ainet.
Detsembris oli keemiaõnnetus Pärnus Mai Selveris, kus valgus maha 10-15 liitrit keemilist ainet. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Tööinspektsioon ja Lääne-Eesti päästekeskus korraldavad neljapäeval, 26. märtsil tasuta teabepäeva Pärnumaa ettevõtetele, mis oma igapäevatöös puutuvad kokku kemikaalidega.


Vajadus sellise teabepäeva järele on tingitud viimastel aastatel sagenenud õnnetustest ettevõtetes, kus käideldakse ohtlikke kemikaale. Toimunud keemiaõnnetused on näidanud, et ka väike kogus kemikaali võib põhjustada õnnetuse, millega seatakse ohtu inimeste tervis.



Sel põhjusel on väga oluline, et ka nendes ettevõtetes, kus käideldakse väikeses koguses kemikaale, oleksid töötajad teadlikud kasutatava aine ohtlikkusest ja peaksid rangelt kinni kõigist ohutusnõuetest.



Teabepäeval antakse ülevaade kemikaalide käitlemisest tulenevatest riskidest, nende märgistusest, millistest ohutusnõuetest tuleb kinni pidada ning kuidas ettevõtte personal peaks keemiaõnnetuse korral käituma.



Selle aasta sügisel teeb tööinspektsioon mitmes ettevõttes kemikaalide riskihindamise sihtkontrolli. Teabepäeval käsitletakse süvendatult neidki nõudeid, mille täitmist inspektsioon kontrollima hakkab.



Sügisese kontrolli käigus võetakse tähelepanu alla mööbli- ja pagaritööstusettevõtted, hoolekandeasutused, puhastusteenindusettevõtted, mootorsõidukite hooldusettevõtted, ujulad ja spaad.



Teabepäev toimub 26. märtsil 11.30-16 Pärnu maavalitsuse teise korruse saalis. Osavõtt teabepäevast on tasuta. Teabepäeval osalemiseks on vaja registreerida tööinspektsiooni kodulehel www.ti.ee hiljemalt 19. märtsiks. Teabepäeva finantseerib Euroopa sotsiaalfond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles