Pärnu saab oma maagaasitankla

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maagaasi autotankla. Foto on illustreeriv.
Maagaasi autotankla. Foto on illustreeriv. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Kunagisele sõjaväe alale, mis planeeringus on nimetatud Loode-Pärnu tööstusalaks, soetas endale gaasitankla rajamiseks kinnistu Eesti Gaas.

Pärnust tuleb Tallinna ja Tartu kõrval kolmas Eesti linn, kus maagaasi kasutavad transpordivahendid tankida saavad, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Eesti Gaasi juhatuse liige Raul Kotov ütles, et tankla asukohana oli kõne all mitu paika, valitu osutus just suure transpordisõlme läheduse tõttu kõige atraktiivsemaks.

Maagaasitankla peab aasta lõpul valmis olema seepärast, et heitmekvoodi müügist on Pärnul lootust saada maagaasil töötavaid busse. Muidugi loodab gaasifirma, et kui Pärnus gaasitankla valmib, tuleb maagaasi kasutavaid transpordivahendeid juurde. Praegu on neid üle Eesti vaid 211.

Loode-Pärnu ligi 260hektarisel tööstusalal võib siiani imetleda tolleaegseid ehitisi. Varsti peavad need uutele arendustele ruumi tegema. Praegu on see siiski tühermaa, kuhu tuleb kõigepealt tänavad rajada.

"Valmistame ette ühte projekti, millega saaks välja ehitada tänavavõrgustiku ja ettevõtjad saaksid tulla siia oma ettevõtteid rajama. Meil on Pärnumaa ettevõtlus- ja arenduskeskusega sõlmitud koostöökokkulepe, mille alusel tööstuskülla otsitakse investoreid, ja on veel paar-kolm huvilist, kes on valmis siia investeerima, kui tänavavõrk on valmis," ütles Pärnu abilinnapea Romek Kosenkranius.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles