Valgerand võib mõne aasta pärast sinilipu saada

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgerannas loodetakse sinilippu kõige varem vardas lehvimas näha aastal 2011.
Valgerannas loodetakse sinilippu kõige varem vardas lehvimas näha aastal 2011. Foto: Ants Liigus

Eraettevõtjad ja omavalitsused on asunud korrastama Valgeranda, et juba 2011. aastal võiks seal sinilipp lehvida.


Pärnu kandi omavalitsused töötavad puhast ja turvalist randa tähistava sinilipu tasemele jõudmise nimel vaatamata sellele, et Eestis selle väljaandmist koordineeriv ühendus Hoia Eesti merd! jätab raskustele viidates selle teist aastat välja andmata, vahendas ERR.ee "Aktuaalset kaamerat".



Eraettevõtjad on nelja aasta taguses jaanuaritormis metsistunud Valgerannas tasapisi toimetanud juba paar aastat. Audru valda takistas talle kuuluvat rannaosa arendamast rahapuudus, oli vaid nägemus, kuidas ühiselt inimestele rannamõnusid pakkuda.



Unistused aitab teoks teha seitset Eesti ja Läti rannavalda ühendav projekt, mille eesmärgiks on Riia lahe äärde jäävad avalikud rannad korrastada ja Euroopa tasemele viia.



Valgustatud promenaad ja rannaehitised valmivad Valgerannas hiljemalt tänavu juuli alguseks, sinilippu loodetakse kõige varem vardas lehvimas näha aastal 2011.



Kui tunnustus jääbki saamata, on vald võitnud projektist korras ranna väheste vahenditega - enam kui viiemiljonilisest investeeringust on valla osa vaid 15 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles