Autotehnikuks õppijad pakuvad professionaalidele konkurentsi

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autoremondi töökoda.
Autoremondi töökoda. Foto: Henn Soodla

Pärnumaa kutsehariduskeskuse autotehniku eriala õpilased teevad tehnikaõppeosakonna uues autotöökojas Reldori tööstuskülas Lao 8 klienditöid, et õppeperioodil saada korralik praktilise töö kogemus.


Tulevasi autotehnikuid juhendavad nii remondi kui diagnostika juures töökoja juhataja Ants Jürisoo ja erialaõpetajad. “Poisid omapäi autode kallal ei ole,” kinnitas Jürisoo.



Et tegemist on algajatega, ei ole kindlat remonditunni hinda. “See oleks kliendi suhtes ebaõiglane, sest poisid alles õpivad ja neil võtavad tööd kauem aega,” põhjendas Jürisoo.



Praktikuna oskab töökoja juhataja aga hinnata, kui palju aega kuluks väljaõppinud spetsialistil mingi töö tegemiseks ja kui palju see maksma läheks. Kuigi aega läheb rohkem, saab õpipoistelt teenuse turuhinnast odavamalt.



“Busse just ette ei võta, aga kaubikud ja sõiduautod on tulevastele autotehnikutele jõukohased,” arvas Jürisoo. Korraga teeb tööd kolme-neljaliikmeline grupp ja ülejäänud jälgivad ning õpivad. “Tööjõudu on meil küll,” lisas ta.



Klientide teenindamine on Jürisoo ütlust mööda koolilegi oluline, sest see aitab töökoja pidamisega seotud kahjumit vähendada.



Uut töökoda on Pärnumaa kutsehariduskeskusele hädasti vaja, sest varem õpetati autotehnikuid Tihemetsas, kuid sealne töökoda on amortiseerunud ja lõpetab tegevuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles