Valgeranda püstitati vahvad varjualused

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgeranda püstitatud varjualune.
Valgeranda püstitatud varjualune. Foto: Audru vald

Audru vald annab oma Facebooki lehel teada, et Valgeranda püstitati jalutajate tarvis kaks puidust varjualust, kus saab jalga puhata ja näiteks keha kinnitada.

"On aeg talvisteks vahvateks jalutuskäikudeks ja ehk piknikukski. Valgerannas on selleks otstarbeks üles saanud kaks varjualust: üks otse rannaluitel ja teine parkla serval,“ seisab valla Facebooki lehel. „Ikka selleks, et pikkade jalutuskäikude vahepeal oleks võimalus õdusalt jalga puhata ja veidi ehk tuulevarjus merd imetleda.“

Kummuli paati meenutavate istumis- ja puhkekohtade valmistamine ja paigaldamine toimub romantilise rannatee tellimusena ja kokku püstitatakse neid Pärnumaa rannajoonele 23.

“Istumiskohtade juurde paigaldame romantilise rannatee turismikaardid, et teelistel oleks veel parem meie piirkonnas orienteeruda ja endale meelepärast tegevust leida,” on MTÜ Pärnu Lahe Partnerluskogu projektijuht ja maaturismi edendaja Raili Mengel-Sünt varem Pärnu Postimehele öelnud.

Pärnumaa 250kilomeetrist rannajoont, Kihnu saart ja sisemaa põnevaid ajaloolis-kultuurilisi paiku ühendaval romantilisel rannateel on teeliste teavituseks üles pandud puutetundliku ekraaniga infokioskidki.

Nii kioskite paigaldamine kui mereäärsele maakonnale iseloomulike kummuli paadi kujuliste varjualuste valmistamine said võimalikuks põllumajanduse registrite ja informatsiooni ameti Leader-meetmest, mis on mõeldud maapiirkondade konkurentsivõime suurendamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles