Elanike peamine hirm Via Baltica ees on kodude kaotamine

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Via Baltica on Pärnumaal tihedaima liiklusega maantee.
Via Baltica on Pärnumaal tihedaima liiklusega maantee. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu maavalitsus tutvustab veel täna ja homme maakonnas Via Baltica teemaplaaneringut ning keskkonnamõjude hindamist, esmaspäeval ja eile toimunud arutelul selgus, et vallaelanike peamine hirm on kodude kaotamine.


Pärnu maavalitsuse planeeringutalituse juhataja Tiiu Pärn ütles Raadio Pärnule, et esmaspäeval toimus avalik arutelu Paikusel ning eile Halinga ja Are vallas. Et Paikuse valda tuleb uus teelõik ja see läheb Sindist üle Pärnu jõe, puudutasid elanike olulisemad küsimused loodust. Probleemiks on musta toonekure pesa ning see, et Pärnu jõgi on Natura jõgi.



Halingas ning Are vallas oldi pigem mures kodude säilimise pärast. Pärn rõhutas, et praegu ei ole veel transiiti ega tee joonist, seega võivad inimesed kaasa rääkida. Kindlasti kaalutakse kõiki mõtteid.



Täna kell 13 toimub avalik aruetlu Häädemeeste lasteaias ning kell 16 Tahkuranna vallavalitsuses. Homme kell 11 tutvustatakse planeeringu põhimõtteid Pärnu maavalitsuses ning kell 14 Sauga vallamajas.



Ka muul ajal saab oma mõtteid ja muresid Via Baltica suhtes avaldada. Kirjalikult võib need saata maavalitsusse või võtta ühendust oma valla planeeringu kontaktisikuga ja temale murest rääkida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles