Piltuudis: nii palju jäi alles lastekamba ärandatud sõidukist (3)

Martin Laine
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ärandatud sõiduk, millega sõideti vastu puud.
Ärandatud sõiduk, millega sõideti vastu puud. Foto: Erakogu

24. märtsil teatati politseile, et Pärnu Lao tänava maja eest on varastatud sõiduauto Lincoln Continental. Patrull märkas haruldast sõidukit mõni tund hiljem Harjumaal, järgnes sellele, misjärel ärandaja sõiduvahendi vastu puud roolis. Täna sai omanik auto tagasi ja avanev vaatepilt oli mõistagi ebameeldiv.

"Kardan, et läheb mahakandmisele," tõdes ohver. Tema sõnutsi läheks auto parandamine, kui seda üldse teha saaks, liiga kalliks. Kes, kas ja kuidas kahju katab või kui suur kahjusumma on, seda ta veel kommenteerida ei osanud.

Pärnu Postimehele teadaolevalt olid varguse taga kohalikule sotsiaalsüsteemile ja politseile tuttavad alla 14aastased lapsed, kes on sõidukeid varemgi ärandanud.

Ärandatud ja lõhutud auto.
Ärandatud ja lõhutud auto. Foto: Erakogu

Pärnu politseijaoskonna piirkonnavanem Karin Uibo on varasemalt Pärnu Postimehele rääkinud, et alla 14aastased lapsed on seaduse silmis süüvõimetud. “Nende tegevus Pärnumaal on juba pikemat aega olnud murekoht kogukonna paljudele liikmetele,” tõdes Uibo. “Paljud mõtlevad, miks politsei midagi ei tee ega noortega midagi ette võta.”

Uibo aga kinnitas, et nende lastega tegelevad aktiivselt nii politsei kui omavalitsus.

“Peale selle on kaasatud koolid, sotsiaalkindlustusameti lastekaitseüksus ja kohus.”

Juhtumi kohta saab veel lugeda siit:

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles