Viimased rongisõidud Pärnu ja Tallinna vahel ähvardavad “porgandid” puupüsti täis tuua (4)

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimane rong Pärnust Tallinna väljub laupäeva õhtul.
Viimane rong Pärnust Tallinna väljub laupäeva õhtul. Foto: Ants Liigus

Laupäeval Pärnu ja Tallinna vahel 90 aastat kestnud rongiühenduse lõpu puhul oodatakse huvilisi Tori raudteejaamas ja muudeski peatustes, et viimastele raudruunadele hingekella lüüa ja läita mälestuseks küünlad.

“90 aastat rongiliiklust ajaloolises Tori raudteejaamas peatub laupäeval, kurval kuupäeval 08.12.2018. Kell 18.11 väljub viimane rong Tallinna ja kell 19.55 Pärnu. Lööme rongiliiklusele jaamas hingekella ja saadame viimased rongid küünaldega teele. Võta kaasa oma mälestused ja aita seda pimedusehetke küünaldega valgustada!” seisab Facebooki ürituse “Viimaste rongide teelesaatmine Tori jaamas” üleskutses.

Peale Toris toimuva ürituse kutsutakse inimesi viimast Pärnu–Tallinna rongisõitu mälestama kell 17.44 Pärnu peatuses, kell 17.50 Kaubajaamas, kell 17.57 Pullis, kell 18.19 Tootsis, kell 18.30 Viluveres, kell 18.46 Eidaperes, kell 18.53 Koogistes ja kell 19.04 Lelles. “Pärjad ja lilled pole oodatud,” on kirjas teises Facebooki üleskutses.

Facebooki üritusel “Viimane Pärnusse sõit rongiga!”, millega organiseeritakse huvilisi hommikul sõitma pealinnast Pärnu ja õhtul tagasi, on lubanud osaleda 169 inimest, sündmusest huvitatuid on kirjas aga üle 1000.

Laupäeva, 8. detsembri õhtul katkeb 90 aasta pikkune rongiühendus Pärnu–Tallinna liinil ligemale 70kilomeetrisel lõigul Pärnu ja Lelle vahel. Järgmise päeva varahommikust hakkab Pärnu–Lelle–Rapla marsruudil sõitma kolm korda päevas liinibuss.

Pärnu Postimees teeb viimasest rongireisist Pärnust Lellesse laupäeva õhtul otsekajastuse.

Elroni turundus- ja kommunikatsioonijuhi Mariis Adambergi sõnade kohaselt on raudteefirmal kavas Balti jaamast Pärnu sõitev viimane rong teele saata puhkpilliorkestri saatel.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles