Pärnus kärati muinsuskaitseala piiride pärast (1)

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaidluste keskmes on ala Pärnu kesklinna kaubanduskeskuste läheduses.
Vaidluste keskmes on ala Pärnu kesklinna kaubanduskeskuste läheduses. Foto: Mailiis Ollino

Pärnus olid koos muinsuskaitse, kahe ministeeriumi, Pärnu linnavalitsuse ja äriringkondade esindajad, sekka arhitektegi, kes esimest korda sedavõrd arvukalt katsusid Pärnu muinsuskaitseala piiride pidavust. Piirid pidasid vastu.

Ainsa järeleandmise linnavalitsuse ja ettevõtjate nõudmisele hakata kaaluma Pärnu vanalinna ja kuurordi muinsuskaitseala piiride õgvendamist tegi kultuuriministeeriumi kantsler Tarvi Sits. Ta ütles, et võtab Pärnu muinsuskaitseala inventeerimise ette kui mitte esimesena, siis ühena esimestest Eesti muinsuskaitsealadest.

Muinsuskaitsealade põhimääruse muutmist ja seal kaitsvate objektide inventeerimist hakkab nõudma riigikogus kehtestamise lõpusirgele jõudnud muinsuskaitseseaduse uus redaktsioon.

Inventeerimine tähendab muinsuskaitseala objektide eri väärtusklassidesse arvamist, mis ühtlasi määrab nende ja neid ümbritsevate alade kaitseastme.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles