Olerex on Raeküla tankla projekteerimisega endiselt ummikus

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olerex hakkas Raekülla tanklat kavandama juba 2011. aastal.
Olerex hakkas Raekülla tanklat kavandama juba 2011. aastal. Foto: Urmas Luik

Raeküla kunagise raudteejaamahoone asemele kerkima pidanud Olerexi bensiinijaama ehitust pidurdavad üha uued takistused.

Jaanuaris saatis Pärnu linnavalitsus Olerex ASi esindajale Urmas Kochile kirja, milles paneb ette ehituslubade taotluste menetlused üldse lõpetada. Lisandunud komistuskivi on majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) kooskõlastuse puudumine.

Kõnealune kinnistu piirneb maanteeameti valduses riigitee ja Edelaraudtee Infrastruktuuri ASi kasutusse antud raudteemaaga, mis omakorda kuuluvad MKMile. Osa maa-alast, kuhu tanklat kavandatakse, jääb Rail Balticu teekoridori. Mullu kehtestatud Rail Balticu maakonnaplaneeringute seletuskiri näeb ette, et kuni raudtee rajamiseks vajalike maade Eesti Vabariigile omandamise protsessi elluviimiseni tuleb raudteekoridoris ehitusteatise, -projekti ja -loa kohustuslike ehitiste kavandamisel küsida tegevuse kohta arvamust MKMilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles