Raeküla rajameistrite näpud sügelevad taas trikiraja ehitamise järele. Seekord lubadega (1)

Annika Auväärt
Copy
Raeküla noorukite ilma loata ehitatud rattarada. Ühe rajameistri ema sõnutsi on praeguseks poisid hüppelauad rajalt kokku korjanud ja need raja äärde ootele jätnud. 
Raeküla noorukite ilma loata ehitatud rattarada. Ühe rajameistri ema sõnutsi on praeguseks poisid hüppelauad rajalt kokku korjanud ja need raja äärde ootele jätnud. Foto: Urmas Luik

Kära ja avalikkuse tähelepanu ehmatas ja kurvastas Pärnu Raeküla Rannaniidu looduskaitsealale trikiraja ehitanud koolipoisse. Omast arust lõid lapsed midagi lahedat. Kuid kurjustajaid oli vähem kui hea sõnaga toetajaid ja nüüdseks peetakse plaani vanemate abiga luua samasse metsa alla seaduslik rada.

30. septembril ilmus Pärnu Postimehes lugu sellest, kuidas punt Raeküla lapsi on ehitanud ilma loata looduskaitsealale hüppekatega rattaraja.

Olukorda käisid Raeküla Rannaniidu looduskaitsealal hindamas keskkonnainspektorid ja Pärnumaa büroo juhataja Toomas Õmblus tõdes siis, et konkreetses piirkonnas, kuhu poisid ehitanud on, ei ole rattaga sõitmine keelatud. Küll ei oleks lapsed tohtinud sinna rajada hüppeplatvorme.

Looduskaitsealale ilma loata ehitamine on keelatud. Tarvis on taotleda kohalikult omavalitsuselt ehitusluba, millele peab omakorda andma rohelise tule ka keskkonnaamet.

Mari Koppel, kes on ühe rajameistri ema, on võtnud selle asjaajamise käsile. Rattaga trikitamist harrastavaid lapsi on tema sõnutsi palju, Raekülas selleks kahjuks võimalusi loodud ei ole.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles