Audru vallapäevad on varasemast suuremad

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Homme antakse Lindi küla “Avatud külaväravate” üritusega avapauk selleaastastele Audru vallapäevadele.

Erinevalt eelmistest aastatest kestavad tänavused Audru vallapäevad terve nädala, 30. juulist 5. augustini, ja tihedalt tehakse koostööd külaseltsidega.

Kui varasematel aastatel on vallapäevad mahtunud ühele nädalavahetusele, siis tänavu on üritus suuremalt ette võetud ja tegevust jagub rohkelt ümberkaudsetesse küladessegi. “Näiteks toimub Soomra külas vene kultuuri õhtu, Jõõpres tantsivad lätlased ja audrulased rahvatantsu ning Aruväljal avatakse uus muuseumituba,” kirjeldas korraldaja Maris Moorits.

Aruvälja muuseumitoa kohta räägib Moorits, et selle korraldaja Malle Kiis on palju aastaid koduloolist materjali kogunud ja nüüd on seda nii palju saanud, et inimestele näha panna. „Et just sai renoveeritud Aruvälja vallamaja, on seal muuseumituba väga hea teha,” ütles ta ja lisas, et ehkki Audrus on suurem muuseum, on tervitatav, et väiksemad kohad oma kultuuri säilitamisega tegelevad.

Audru vallapäevade üritused kulmineeruvad nädalavahetusel. 4. augustil toimub Audru pargis kontsert, kus kohalike kõrval esinevad Audru valla 20. aastapäeva puhul Läti ja Soome sõprusvalla esindajad. Õhtu lõpeb peaesineja Regati kontserdi ja Audru Jõelaevanduse Pundi esinemisega.

“Eriline on sellel aastal seegi, et Kentuki Lõvi pubi tuleb välja oma suure sajakohalise telgiga, nii et parki tekib pubi,” rääkis Moorits.

Pühapäeval toimuvad esimest korda Valgerannas rannavollevõistlused. Samal õhtul annab kirikus kontserdi Hanna-Liina Võsa ja korraldaja ütlust mööda on eriline, et kontserdil kuuleb Audru kiriku orelit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles