Maria talus tegid etteaste olümpialane ja 101aastane pillimees

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Pärnu linnas on Maria talu tuntud ratsakeskuse ja rahvusvaheliste võistluste kohana, üks osalejaid on olnud ka esimese eestlasena olümpiaratsutamisel osalenud Dina Ellermann, kes talu 30 aasta juubelil näitas oma hobuse Jerryga koolisõitu.
Pärnu linnas on Maria talu tuntud ratsakeskuse ja rahvusvaheliste võistluste kohana, üks osalejaid on olnud ka esimese eestlasena olümpiaratsutamisel osalenud Dina Ellermann, kes talu 30 aasta juubelil näitas oma hobuse Jerryga koolisõitu. Foto: Silvia Paluoja

Pärnu linnas on Maria talu tuntud maaturismi edendaja ja ratsakeskusena, möödunud 30 tegevusaastat tähistas ettevõte oma hobuste esitluse ja koolisõidu tipu, Tokyo suveolümpial osalenud Dina Ellermanni näidisesinemisega hobusel Jerry Red von Seeder.  

Maria talu peremees Enn Rand on Eesti raskeveohobuse kasvatajate haruseltsi juhatuse liige ja sellele ohustatud tõule pühendunud. Ta pälvis juba 2008. aastal parima tõuaretaja nimetuse.

Mõttekaaslastena on Enn Rand abikaasa Riina Rannaga teinud oma pereettevõtte ja tööandjana tähelepanuväärset tööd maaelu väärtustamisel. Praegu on neil EASi toetusega käsil endisest laudast ja küünist Romantilise Rannatee küüni ümberehitamine. Hoone valmides saab sellest piirkonna mälukandja, muuseum, kohaliku käsitöö väljapaneku ja töötubade korraldamise koht.

Ranna pere asutatud on MTÜ Kõpu Arenduskeskus, mille üks missiooniettevõtmisi on olnud Kõpu-Pootsi kiriku remont ja ümbruse korrastamine, paiga kaardile toomine piiskop Platoni sünnikohana ja talle pühendatud kontsertide korraldamine koostöös Musica Hymnise eestvedaja Allar Kaasikuga.

Filmimees ja kultuuri alustala Mark Soosaar kinkis Maria talu pererahvale tähtpäevaks fotosuurenduse Kihnus sündinud ja köstri-kooliõpetajana Pootsi-Kõpu kogudustki teeninud Mihail Tappist.

Vitaalne Henno Sepp mängis loo õllepurgist meisterdatud suupillil, 102. eluringi käija ees hoidis mikrofoni Ado Kirsi ja lõõtsa tõmbas Jaan Kirss.
Vitaalne Henno Sepp mängis loo õllepurgist meisterdatud suupillil, 102. eluringi käija ees hoidis mikrofoni Ado Kirsi ja lõõtsa tõmbas Jaan Kirss. Foto: Silvia Paluoja

Pärnumaalastele külapillimehe ja kollektsionäärina tuntud, 102. eluringi astuv Henno Sepp üllatas kohalolnuid oma suupilliga, mis on valmistatud õllepurgist

Riina Rand ütles, et Henno Sepp käis ka talu avamisel juulis 1993 ja nõustus nüüdki varmalt kohale tulema. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles